Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Veckans fråga: Vad blir slutet för mänskligheten?

[2017-09-23] Vilka är hoten mot den mänskliga artens överlevnad och hur kan vi skydda oss mot dem? Dessa frågor hanteras under hösten av ett internationellt forskarprogram på Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet.

[ETC]

Miljonnota för inhyrd personal

[2017-09-23] Under förra året steg Stenungsunds kommuns nota för inköp av tillfälligt inhyrd personal. Den totala kostnaden landade på 6,1 miljoner kronor. Kommunernas kostnader för tillfälligt inhyrd personal steg till 1,8 miljarder i fjol i landet.

[Lokaltidningen Stenungsund Tjörn Orust]

Hannah mixar musik och konst

[2017-09-23] Hon är en av landets främsta jazzsångerskor, men Hannah Svensson har fler strängar på sin lyra. Nyligen kom hennes album Pictures in mind med egna kompositioner i singer/songwriter-stil.

[Skånska Dagbladet]

Evin Ahmad: "Jag hittade den där platsen som alla letar efte...

[2017-09-23] Efter genombrottet som guzzilago i "Ett öga rött" har Evin Ahmad gjort succé som...

[Dagens Nyheter - Login]

Behövs alla diagnoser?

[2017-09-23] Enligt Socialstyrelsen fortsätter förskrivningen av medicin till barn med adhd-diagnos att öka. Allra högst är den till barn mellan 10-14 år på Gotland; merparten pojkar 9,1 procent. Lägst andel är i Kronobergs och Jönköpings län.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Rör inte Kulturkalaset - låt andra fylla på Julstadens kassa

[2017-09-23] Om Kulturkalaset är göteborgarnas fest så är Julstaden riktad mot turismen och primärt en angelägenhet för köpmännen och hotellnäringen. Göteborgarnas skattepengar ska inte bekosta sådant som i första hand näringsidkare ska finansiera.

[Göteborgs-Posten]

Istället för bokmässan

[2017-09-23] I år har vi på dagensbok.com bestämt oss för att bojkotta bokmässan i Göteborg. Det känns konstigt, och inte alldeles självklart.

[Dagensbok]

Viasat kanske ska se över polarna innan nästa sändning

[2017-09-22] Jag brukar hyggligt klara av att hålla en helt egen linje, tro på det jag ser, h...

[Dagens Nyheter - Login]

The Nordic Conference on Sustainable Healthcare

[2017-09-22] 2018 - Nordic insights for greener healthcare Om konferensen Program Plats Utställning Talare Read about the conference and see the agenda in English here Välkommen till Nordic Conference on Sustainable Healthcare,

[Aktuell Hållbarhet]

Kostnaden för inhyrd personal ökar

[2017-09-22] för merparten av landets kommuner. I Årjäng är det sjuksköterskor och socionomer som pengarna har lagts på. Den totala notan för inhyrd personal i landets kommuner ökade förra året med drygt 40 procent.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Gymnasiet får stipendium

[2017-09-22] Foto: PER ANGER Gymnasiet får stipendium LERUM Lerums gymnasium får Bokmässans bildningsstipendium. Stipendiet delas ut vid en ceremoni på fredag.

[Lerums Tidning]

Ny prorektor i Lund var inte valbar: får gräddfil till professur

[2017-09-22] Hur mycket våld kan man göra på det kollegiala systemet utan att förlora sin akademiska trovärdighet?

[Academic Rights Watch]

Kostnaden för inhyrd personal minskade

[2017-09-22] Minskning. Kommunernas nota för tillfälligt inhyrd personal steg till 1,8 miljarder i fjol. Det är en ökning med 41 procent jämfört med 2015. I Kristinehamn minskade däremot kostnaden med över 70 procent.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Sänkta straff för nazistiska bombmän

[2017-09-22] Brott TT En anställd vid flyktingboendet fick livshotande skador. Nu frikänns männen som förut dömts för bombdådet. Två av de tre nazisterna som fällts för en rad dåd i Göteborg får därmed sänkta straff.

[Metro]

Probiotika ändrar bakterier vid cancer

[2017-09-22] Patienter med tjocktarmscancer som fick probiotika hade fler bakterier av en sort som hämmar cancerceller än de som fick probiotika, visar en ny studie.

[Läkemedelsvärlden]

Ökade kostnader för inhyrd personal

[2017-09-22] Nyheter Under förra året ökade Kungsbacka kommun sina kostnader för inhyrd personal, jämfört med föregående år. Den totala notan landade på 15 miljoner kronor.

[Kungsbacka - Posten]

Sänkta straff för nazistiska bombmän

[2017-09-22] En anställd vid flyktingboendet fick livshotande skador. Nu frikänns männen som förut dömts för bombdådet. Två av de tre nazisterna som fällts för en rad dåd i Göteborg får därmed sänkta straff. Åklagaren ser ändå domen som en viktig markering.

[Västerbottens-Kuriren]

Gazyvaroâ- godkänt i EU vid tidigare obehandlad follikulärt lymfom

[2017-09-22] Antikroppen Gazyvaro är nu godkänd för användning inom EU för behandling av tidigare obehandlat follikulärt lymfom.

[Onkologi i Sverige]

Musikalkonsert i Helsingborg

[2017-09-22] Ulrika Gudmundsson Schönberger och Anders Mårtensson bjuder på låtar från kända ...

[Helsingborgs Dagblad]

Thomas Evertsson: "Detaljhandeln är inne i ett paradigmskifte"

[2017-09-22] Han är Brämhultsbon som varit vd för två av Sveriges tyngsta livsmedelskedjor. Som högsta ansvarig för Willys har Thomas Evertsson sett hur butikerna och omsättningen vuxit så det knakat - i veckan invigdes den 200:e butiken i Sverige.

[Ulricehamns Tidning]

De flesta Umeå-apotekare nöjda med arbete på apotek

[2017-09-22] Apotekare med examen från det webbaserade utbildningsprogrammet i Umeå, som i stor utsträckning arbetar på apotek, är generellt mycket nöjda med sitt arbete enligt en ny enkätstudie.

[Svensk Farmaci]

Uppsatsen Att trivas, stanna eller lämna? prisas för 4 timmar sedan Personalorientering och attraktiv arbetsplats är faktorer som påverkar hur socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd trivs på jobbet. Det visar en masteruppsats vid Göteborgs universit...

[2017-09-22] Personalorientering och attraktiv arbetsplats är faktorer som påverkar hur socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd trivs på jobbet. Det visar en masteruppsats vid Göteborgs universitet som är gjord av Helena Håkansson.

[Tidningen Vision]

Läkarens lista: 8 råvaror som motverkar inflammation i kroppen

[2017-09-22] Allt vi äter påverkar hälsan. Genom att göra aktiva och medvetna val kan vi hjälpa kroppen att skydda sig mot en rad olika sjukdomar som cancer och diabetes. Här är åtta råvaror som gör gott för din kropp.

[MåBra]

Experter: Största skandalen i Sveriges historia

[2017-09-22] Korruptionshärvan kring Telia Companys agerande i Uzbekistan har nu resulterat i miljardböter och ett åtal mot tre tidigare toppchefer i bolaget.

[Omni]

Kokoskyckling med mangosås och sallad

[2017-09-22] Ett enkelt recept som ser riktigt festligt ut! Frasiga kycklingbitar med smak av kokos kompletteras med en krispig sallad och uppfriskande mangosås. Det här är hälsosam mat som uppskattas av både liten och stor.

[Doktorn]

Varumärkesexpert: Spiller över på hela branschen

[2017-09-22] Telias affärer i Uzbekistan och det efterföljande åtalet för grovt mutbrott i sa...

[Helsingborgs Dagblad]

TCO FORUM 2017

[2017-09-22] För fjärde året i rad bjuder TCO Göteborg in förtroendevalda i TCO-familjen: Lärarförbundet, Polisförbundet, Unionen, Vision och Vårdförbundet till ett seminarium i Göteborg med flera intressanta föreläsningar.

[Vårdförbundet]

DNA-analyser kan ge svar på frågor kring bronsåldersstads undergång

[2017-09-22] En utgrävning vid den stora bronsåldersstaden Hala Sultan Tekke i närheten av Larnaca, Cypern, har gett nya resultat. - Fynden återspeglar ett kosmopolitiskt samhälle med vidsträckta kontakter, säger Peter M.

[Edaportalen]

Ökad nota för inhyrd personal

[2017-09-22] Kostnader för bemanningspersonal ökar totalt för hela landet. Men i några kommuner sjunker kostnaderna. Så här ser det ut i länet. Kommunernas nota för tillfälligt inhyrd personal steg till 1,8 miljarder i fjol.

[Folkbladet.nu]

Moelven Töreboda forskar

[2017-09-22] Akustik och byggsystem ämnen för industriforskare Syftet med de två forskningsprojekten är att utveckla byggsystem och akustik för höga trähus. De ingår i företagsforskarskolan Prowood respektive det europeiska initiativet Acoutect.

[NTT Woodnet]

Probiotika kan förändra tarmfloran hos cancerpatienter

[2017-09-22] Levande mjöksyrabakterier, så kallad probiotika, kan förändra tarmfloran hos patienter med cancer i tjocktarmen.

[Sveriges Radio Vetenskapsradion]

När föräldrarna tar makten

[2017-09-22] Föräldrar Flera studier tyder på att föräldrarna allt mer påverkar skolan och lärarnas undervisning. Forskare varnar nu för att det leder till minskad likvärdighet och ökad press på lärarna.

[Pedagogiska Magasinet]

Visst finns kunskap - även om förskolan

[2017-09-22] Debatt En förskola på vetenskaplig grund är möjlig. Men för att åstadkomma den behövs en gemensam kunskapsbas och en samsyn om vad denna bas innebär och hur den ska tolkas.

[Pedagogiska Magasinet]

Första doktoranderna antagna till forskarutbildning inom Hälsa och välfärd

[2017-09-22] Amanda Jacobsen är en av de nya doktoranderna och kommer att forska på hur implementering av personcentrerad vård genomförs i olika hälso- och sjukvårdsorganisationer.

[Högskolan Dalarna]

Ökade kostnader för bemanningspersonal - så många miljoner har notan stigit med i Dalarna

[2017-09-22] Kommunernas kostnader för bemanningspersonal ökar. I Dalarnas 15 kommuner steg notan med sammanlagt över elva miljoner kronor.

[Avesta Tidning]

Kommunens kostnad för bemanningspersonal

[2017-09-22] Olofström ligger långt under rikssnittet för inhyrd personal under 2016. Olofströms kommun hade en kostnad på 24 kronor per invånare - vilket var långt under rikssnittet på 176 kronor per invånare, enligt SCB:s statistik.

[Sydöstran]

Högskolan Dalarna får forskarutbildning inom Hälsa och Välfärd

[2017-09-22] Högskolan Dalarna har startat en forskarutbildning inom Hälsa och Välfärd. Högskolan Dalarna. Bild: Jonas Hasselqvist Amanda Jacobsen och Mohamed Khalid är de nya doktoranderna.

[Avesta Tidning]

Lovande modifiering av tarmflora vid tjocktarmscancer

[2017-09-22] Levande mjölksyrabakterier, probiotika, kan förändra tarmfloran hos patienter med cancer i tjocktarmen. Det framgår av en studie publicerad i tidskriften BMJ Open Gastroenterology.

[Onkologi i Sverige]

Cecilia jagar nytt guld

[2017-09-22] Cecilia Habib Westh från Mariestad har på bara några år etablerat sig i landets högsta innebandyliga. Och hon har redan hunnit med att vinna ett SM-guld med sin klubb Pixbo Wallenstam. Nu jagar Cecilia och klubben ett nytt guld.

[Skaraborgsbygden]

Daisy har väntat på hjälp i nästan ett år

[2017-09-22] Trots att vårdgarantin säger att man ska få hjälp inom 90 dagar när man söker specialistsjukvård, lever verkligheten sällan upp till dessa krav. På Sahlgrenska i somras fick mer än varannan patient vänta längre än så.

[SVT Nyheter Väst]

Nu undersöks abborrarna

[2017-09-22] NORRSUNDET - Varför ska ni undersöka hur fiskarna mår? Det ser man ju på dem. Så ska en Norrsundetbo ha frågat på 80-talet, när forskare började undersöka effekterna av massafabrikens utsläpp. Fiskarnas hälsa har blivit bättre.

[Gästriklands Tidning]

GP granskar NMR: "En våldsam sekt"

[2017-09-22] I dag kommer hovrättsdomen mot de tre NMR-medlemmar som tidigare dömts för inblandning i bombdåden i Göteborg. GP har kartlagt Nordiska motståndsrörelsens riksledare och främsta nazistaktivister i Västsverige.

[Göteborgs-Posten]

Granhäcken på Mårbacka måste bytas ut

[2017-09-22] Alla som varit på Mårbacka minnesgård har nog lagt märke till den imponerande granhäcken som omgärdar trädgården. En granhäck som tyvärr inte mår så bra. - Den måste tas bort och ersättas med en ny.

[Nya Wermlands-Tidningen]

David Batra berättar om livet med Anna Kinberg Batra

[2017-09-22] En politisk karriär går mot slutet. En show närmar sig premiär. David Batra gör ...

[Dagens Nyheter - Login]

"Något gott kom ur det svåra"

[2017-09-22] - Livet går vidare, fast på ett annat sätt, säger Therese Martinson, musiklärare, sångpedagog och tillsammans med maken Mattias Martinson, lovsångsprofil i svensk kristenhet.

[Hemmets Vän]

"Det är en fröjd att vara kreativ"

[2017-09-22] Den sista tentan på Chalmers blev aldrig färdig. Men på Journalisthögskolan i Göteborg hittade Christian Wollin sitt kall. Han har prisats för sitt arbete på Rosentorget som chefredaktör för Antik & Auktion.

[Ystads Allehanda]

Professorer: Rörigt om nytt inflationsmål

[2017-09-21] DEBATT. Riksbanken har återinfört ett toleransintervall för sitt inflationsmål p...

[di.se]

Allvarliga anklagelser mot LTU: "Det är en direkt lögn"

[2017-09-21] Luleå tekniska universitet anklagas för allvarliga brister av Expressen. Men universitetets direktör Staffan Sarbäck hävdar att uppgifterna är felaktiga. "Det här är journalistik när den är som sämst", säger han.

[Norrländska Socialdemokraten]

Med känsla för färg

[2017-09-21] Ulla Magnusson från Karlstad är sedan många år en välkänd textilkonstnär som numera jobbar mycket med collage. Hon gör detaljrika bilder med underfundiga titlar och stor känsla för färg.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Postkonferens diabetes - höjdpunkter från EASD och ADA, 27/10 Sthlm, Dagens Medicin tillsammans med Sv Förening f Diab. 0 SEK för SFD medlem

[2017-09-21] http://www.dagensmedicin.se/seminarier/postkonferens-diabetes-2017/ Postkonferens diabetes - höjdpunkter från EASD och ADA Dagens Medicin arrangerar i samarbete med Svensk Förening för Diabetologi en postkonferens om diabetes med de viktigaste

[Dagens Diabetes]

Nya kritiken mot Maria Ågren: "Är skandalöst"

[2017-09-21] Efter IT-skandalen kritiseras nu ännu en statlig organisation där regeringen pla...

[Expressen]

Regler för demonstrationer kan skärpas

[2017-09-21] INRIKES Politik. Regler för hur nazister och andra extremister får uppträda vid demonstrationer kan komma att skärpas. Partierna ska nu överlägga om hur antidemokratiska krafter kan motverkas.

[Aftonbladet]

Örebro konsthall öppnar utställningen "BU höst 2017"

[2017-09-21] Stefan Uhlinder och Helene Billgren. Lördagen den 23 september öppnar Örebro konsthall "BU höst 2017" - en utställning av konstnärerna Helene Billgren och Stefan Uhlinder, utställningen pågår till och med söndagen den 5 november.

[Örebroguiden]

S-professor: C och L kan regera med Löfven efter valet nästa år

[2017-09-21] SVERIGE Centerpartiet och Liberalerna kan komma att regera med Socialdemokraterna och Miljöpartiet efter valet nästa år. Ulf Bjereld (S), professor i statsvetenskap, ser det som ett tänkbart koalitionsalternativ.

[Nyheter Idag]

Ledarskapet påverkas mer av ålder än kön

[2017-09-21] Det är betydligt större skillnad mellan yngre och äldre chefer, än mellan manliga och kvinnliga. Däremot skiljer sig de bakomliggande drivkrafterna åt, visar en studie från Göteborgs universitet.

[Tidningen Karriär]

Vetenskapsrådet stödjer tre forskningsinfrastrukturer vid Göteborgs universitet

[2017-09-21] Vetenskapsrådet har tagit beslut om att stödja svenska forskningsinfrastrukturer med cirka 4 miljarder kronor under de kommande åtta åren.

[Medarbetarportalen]

Möte mellan bild och form

[2017-09-21] Några dagar innan vernissagen av Barbara Häggdahls och Lennart Gybrants utställning pågår det intensiva hängningsarbetet. Den ska inte bara bli en mötesplats den ska även bli en helhet som bjuder in besökarna.

[Nya Wermlands-Tidningen]

Finns en rädsla för att ställa krav

[2017-09-21] När arbetsgivare söker efter semestervikarier i ambulanssjukvården, ställs inga eller låga krav på körvana i annonserna. Det visar en rapport vid Göteborgs och Umeå universitet av trafikforskaren Jörgen Lundälv.

[Kommunalarbetaren]

Vetenskapsrådet beviljar stöd till SwedPop och SweClarin

[2017-09-21] Vetenskapsrådets har beslutat om långsiktig finansiering till infrastrukturer av nationellt intresse. Riksarkivet får finansiellt stöd till inte mindre än två infrastrukturprojekt. Projektet SwedPop får stöd.

[Riksarkivet]

Bra havsbudget - nu krävs långsiktiga satsningar!

[2017-09-21] Regeringens satsning på havsmiljön i årets budgetproposition är inte bara viktig, den är absolut nödvändig. Det finns ett stort behov av forskning och innovationer för en hållbar förvaltning av haven.

[Göteborgs-Posten]

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?