Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Kommunikatör

Havsmiljöinstitutet är ett nationellt centrum med uppdrag från regeringen att ge en samlad bild av miljösituationen i havet. Verksamheten är ett samarbete mellan fem universitet; Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Umeå universitet, Linnéuniversitetet och Sveriges lantbruksuniversitet, med ett samordnande kansli i Göteborg. Ett av Havsmiljöinstitutets huvuduppdrag är att arbeta för ökad kunskap om miljötillståndet i havet. Ett annat är att verka för att relevant forskning kommer till nytta inom förvaltningen av havet. Vi arbetar tvärvetenskapligt för att belysa att människan har en viktig roll när det gäller havsmiljön. Anställningen är ett vikariat för en medarbetare som skall studera.

Arbetsuppgifter

Beroende på vilka kvalifikationer sökande har kan arbetsuppgifterna variera. Men på ett övergripande plan handlar arbetet om att uppfylla Havsmiljöinstitutets uppdrag att bidra med kunskapsunderlag och föra ut information från forskarsamhället till olika målgrupper och användare. Exempel på arbetsuppgifter:
• kommunicera den forskning som bedrivs vid Havsmiljöinstitutet
• ta fram strategier för kommunikationsarbetet
• bearbeta vetenskapliga texter
• planera seminarier
• skriva nyheter och pressmeddelanden
• utveckla och underhålla webbsidor
• hantera bilder för webb och tryck
• bidra till grafisk produktion
• arbeta aktivt med sociala medier

Kvalifikationer

Du som söker bör ha en akademisk examen inom relevant ämnesområde samt utbildning och/eller erfarenhet inom journalistik eller forskningskommunikation. Du bör ha erfarenhet av sociala medier, webbpublicering och produktion av trycksaker. Du behöver ha intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och att sprida forskningsresultat till övriga samhället. Har du erfarenhet av att bearbeta texter skrivna av forskare ser vi det som meriterande. Det är ett stort plus om du behärskar Adobe CS-paketet med InDesign, Illustrator och Photoshop. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete. Du bör ha arbetat med seminarieverksamhet.
Att ha egna idéer, ett kreativt och effektivt arbetssätt och att vara en bra lagspelare värderas också högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Anställning

Anställningen är ett vikariat på 12 månader och kan komma att förlängas. Omfattningen är 50 % med eventuell möjlighet till utökad tjänstgöringsgrad. Placering tills vidare vid Havsmiljöinstitutet. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Kajsa Tönnesson, öreståndare 0766-18 12 59 kajsa.tonnesson@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?