Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Vikarierande universitetsadjunkt i journalistik


Institutionen för journalistik, medier och kommunikation finns vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet. Undervisning i journalistik bedrivs på grund och avancerad nivå. På institutionen bedrivs forskning i journalistik inom ramen för ett flertal profilområden.

Ämne

Journalistik

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i första hand av undervisning på kandidatsprogrammets termin 1 ”Journalistik” och termin 3 ”Fördjupad journalistik”.

Behörighet

Behörig att söka tjänsten är den som har flerårig erfarenhet av arbete som journalist, avlagt kandidatexamen i journalistik eller har motsvarande kompetens samt visat pedagogisk skicklighet. Behörighet för anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Bedömningsgrund

Vid tillsättningen kommer vi att fästa särskild vikt vid yrkesmässig skicklighet, pedagogisk erfarenhet samt allmän lämplighet med avseende på den utlysta anställningens innehåll. Särskild vikt fästs vid att den som anställs har de personliga egenskaper som krävs för att kunna samarbeta med personer, internt och externt. Bedömningsgrunder vid anställning som lärare finns angivna i 4 kap 3 - 4 § högskoleförordningen samt Göteborgs universitets egen anställningsordning.

Anställning

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation utlyser ett vikariat på 50% under 4 månader som universitetsadjunkt i ämnet journalistik.

Övrigt

Du som tänker söka vikariat bör ta del av "Samhällsvetenskapliga fakultetens tillämpning av Anställningsordning för anställning av lärare vid Göteborgs universitet". Den finns tillgänglig på http://samfak.gu.se/om-fakulteten/organisation. Föreskriften kan också rekvireras hos personalhandläggare Isabella Zander på e-post isabella.zander@gu.se . Information om de terminer som vikariatet avser finns tillgänglig på http://jmg.gu.se/utbildning/journalistutbildning/kandidatprogrammet.


Ansökan skall göras online och skall innehålla:

- Meritförteckning/CV och personuppgifter
- Utbildningsbevis, betyg eller andra handlingar
- Kortfattad redogörelse för yrkesmässiga meriter. Kvalitativa omdömen kan bifogas eller refereras till under bilagor
- Kortfattad för pedagogiska meriter innehållande pedagogisk utbildning och erfarenhet. Kvalitativa omdömen kan bifogas eller refereras till   under bilagor
- Kortfattad redogörelse för eventuella ledarskaps- och administrativa meriter samt samverkansmeriter
- Referenser

Vid frågor kring hanteringen av sökandeportalen eller tekniska problem, var vänlig kontakta rekrytering@gu.se

Kontaktuppgifter för anställningen

Monica Löfgren Nilsson, Viceprefekt
+46 (0) 31 786 11 86, 070 251 77 46
monica.lofgren-nilsson@jmg.gu.se

jmg.gu.se/

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Sista ansökningsdag 2017-09-26

Ansökningsförfarande

Registrera din ansökan elektroniskt under "Ansök online".

Ev. vetenskapliga publikationer, skrifter och liknande som inte finns i elektronisk form ska skickas till:

Isabella Zander
Göteborgs universitet
Institutionen för journalistik, medier och kommunikation
Box 710
40530 Göteborg

Märk dina dokument med diarienummer PER 2017/1025

Det åligger den sökande att ansökan är komplett och kompletteringar efter sista ansökningsdatum kommer ej att beaktas.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?