Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Ekonom

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Placering: Ekonomienheten, Göteborg
Tillträde: Snarast
Diarienummer: PAR 2017/1038

Ekonomienheten, inom Göteborgs universitet, svarar för och samordnar ekonomiadministration, redovisningsarbete, planerings- och uppföljningsfrågor, samt upphandling och inköpsfrågor för hela myndigheten. Vid enheten arbetar 38 personer. Ekonomienheten organiseras i en enhetsgemensam funktion samt tre sektioner; Planerings- och uppföljningssektionen, Upphandlingssektionen och Redovisningssektionen.
Redovisningssektionen, där denna tjänst är placerad, består av 19 personer och ansvarar för samordning av redovisningsfrågor, leverantörs-, kund-, anläggnings-, respektive kontraktsreskontra, stiftelse- och donationsförvaltning samt stipendiefrågor.
Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Arbetsuppgifter
Som ekonom kommer du främst att arbeta med hantering av leverantörsfakturor som kräver manuell behandling samt påminnelser. I uppgifterna ingår också att delta i arbetet med scanning av leverantörsfakturor samt kontakt med leverantörer. På sikt kommer även användarsupport, avstämningar och kontroller samt informations- och utbildningsinsatser att ingå.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har lägst examen inom ekonomi på gymnasienivå och därefter kanske läst någon fördjupningskurs inom ekonomi/redovisning. Du bör ha arbetat i några år, främst med de arbetsuppgifter som avser leverantörsreskontra och gärna också skanning. Arbetsuppgifterna utförs i ekonomisystemet Agresso varför det är en merit att ha arbetat i detta system tidigare. Eftersom vi arbetar i en grupp och har mycket kontakt med externa leverantörer har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket samt lätt för att samarbete. Du förväntas självständigt fullfölja arbetsuppgifter och vara noggrann, strukturerad och analytisk.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Kontaktuppgifter för anställningen
Paul Hansson, redovisningschef 031-786 1023 paul.hansson@gu.se Peter Tellberg, ekonomichef 031-786 6486 peter.tellberg@gu.se

Sista ansökningsdag 2017-09-20

Fackliga organisationer
Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersonerAnsökan
Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.
Universitetet tillämpar individuell lönesättning.
Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?