Nya stipendier 2018-02-13

16 FEB
SU-fonderna 2018
Forsknings- och utvecklingsbidrag/resebidrag kan sökas av forskare som är registrerade vid Sahlgrenska akademin och de som arbetar inom grupper verksamma vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Sahlgrenska Universitetssjukhuset

28 FEB
ÅForsk

Forskningsanslag inom områdena Energi, Miljö, Säkerhet & Hållbarhet, Infrateknik, Materialteknik och Produkter från förnyelsebara råvaror.
ÅForsk

1 MARS
Sweden-Japan Foundation

Stipendier för studier, forskning samt examensarbete och praktik på högskolenivå i Japan. Stipendierna är främst avsedda för studier inom teknik, naturvetenskap, ekonomi, juridik, medicin och handel. Studenter och yngre forskare från samtliga universitet och högskolor i Sverige är behöriga att söka anslag. Under de senaste åren har universitetsstudenter och exjobbare prioriterats.
Sweden-Japan Foundation

1 MARS
Uno Wibell stipendier 2018

Stipendier tilldelas personer, organisationer, skolor och förskolor som aktivt arbetar för att främja barns och ungdomars intresse för botanik och odling.
Botaniskas Vänners Förening

15 MARS
Kungl. Vetenskaps- och Vitterhets-Samhället i Göteborg - Forskningsstipendier 2018

Stipendiet är avsett att bestrida olika omkostnader i samband med egen forskning, exempelvis resor för forskning (fältarbeten), konferensresor för presentation av egna forskningsresultat (föredrag, poster), inköp av smärre forskningsutrustning, köp av tid för arbete vid speciell forskningsapparatur, hyra för laboratorieplats (s.k. “bänkavgift” vid fältstation), kostnader för kopiering, bibliotekslån m.m. Som allmänt behörighetskrav gäller att den sökande skall vara vetenskapligt verksam i göteborgsregionen.
KVVS

30 MARS
Stiftelsen Siamon

Stipendier till forskare eller vetenskapliga skriftställare inom ämnena statsvetenskap och nationalekonomi. Bland ansökningarna prioriteras resestipendier för deltagande i kvalificerade vetenskapliga konferenser. Ansökningsperiod: 25 feb - 30 mars.
Stiftelseansökan.se

Driftigstipendiet

Är du en driftig person som har mer energi och idéer än du kan får utlopp för som student? Då kan du söka Driftigstipendiet. Vi delar ut stipendiet som en hjälp på vägen till dig som har drivkraften att förverkliga dina drömmar och visioner men saknar resurser som student.
Kampanjjakt.se

Stiftelsen Greta och Ragnar Müllers resestipendiefond

Bidrag till svenska forskare som önskar bedriva avancerade studier eller forskning inom biologi, kemi medicin eller teknologi i Israel. Studier och forskning inom cell- och molekylärbiologi samt immunologi prioriteras.
KVA

Linnéa och Josef Carlssons stiftelse

Bidrag till vetenskaplig forskning med ändamål att hos barn och ungdomar med neurologiska handikapp förebygga, bekämpa och lindra sjukdomar, utvecklingsstörningar och skador av invalidiserande natur.
Linnéa och Josef Carlssons stiftelse

13 APRIL
Greta och Einar Askers Stiftelse

Stiftelsen har till ändamål att främja den kliniska forskningen samt utvecklings- och utredningsarbete vid Göteborgs Universitet. Detta syftar i första hand till en bättre medicinsk, psykisk och social återanpassning av den handikappade och i andra hand tillgodose de intressen som kan framträda hos gruppen behövande handikappade vid sådan anpassning.
Utlysning

23 APRIL
The 2019-20 Fulbright Graduate Student Program

Grants are available for Swedish students with an excellent academic record, who will complete a Swedish or EU university degree by June 2019, and who intend to stay at least one academic year in the U.S. Applicants will be accepted in all fields of study, except medicine (with the exception of public health and medical research), dentistry or veterinary medicine.
AnnouncementFulbright Sweden

30 APRIL
EF Stipendium Overcoming

Stipendiet delas ut till en driven student som kämpat med en inlärningssvårighet.  Du delar med dig av din berättelse om hur du övervann din inlärningssvårighet och motivering av varför du bör tilldelas stipendiet. Berättelsen ska vara max 500 ord lång och du anmäler dig genom att maila in din berättelse till stipendium@ef.com
Utlysning EF Education AB

30 APRIL
Zalandostipendiet

Zalandostipendiet är öppet för alla studenter som är registrerade vid ett svenskt universitet eller högskola, har en passion för mode och inspirerande idéer för e-handelns framtida utveckling.  För att delta måste deltagaren reflektera över frågan "Vilka kundkrav kommer framtidens e-handel att möta? Vad förutspår du vara de viktigaste faktorerna för att vinna en nöjd kund och hur kan e-handlare svara på dessa behov?” och redovisa idéerna genom ett format som föredras.
Zalandostipendiet

30 JUNI
Rabble Stipendium

Vi letar efter dig som är expert på att leva med studentbudget. Rabbles stipendiat får en MacBook Air, värde 11 000 kr, som hjälpmedel att klara av sina studier och att nå examen. Alla kan ansöka om Rabbles stipendium så länge du är student vid ett av Sveriges universitet eller högskolor.
Rabble Communications AB

Sidansvarig: Therese Palmer|Sidan uppdaterades: 2018-02-13